Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pstruh na tokajskom víne

Zdieľať

Potrebujeme:

4 pstruhy
1 citrón
750 ml tokajského vína
1 bobkový list
tymián
rozmarín
pomleté klinčeky
muškátový kvet
soľ, šafran
1/2 lyžičky škrobovej múčky
trocha sladkej smotany
1 lyžiča masla
kôpor


Ako na to:
Pstruhy očistíme, v chrbtovej časti narežeme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vložíme ich do hrnca, zalejeme vínom a pridáme bylinky a koreniny. Na najmenšom ohni necháme v náleve 20 minút. Ryby potom vyberieme, zakryjeme alobalom a odložíme do tepla. Vývar prepasírujeme cez sitko, trochu povaríme, zahustíme škrobovou múčkou a zjemníme smotanou a maslom.
Pstruhy servírujeme poliate omáčkou a ozdobené kôprom.