Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pstruh s bylinkovou zmesou

Zdieľať

Potrebujeme:

4 čerstvých pstruhov
1 lyžičku soli
0,5 l vývaru z rýb
2,5 dl sladkej smotany
mleté čierne korenie
1 lyžičku kukuričného škrobu
2 lyžičky horčice
bylinkovú zmes (bazalka, petržlenová vňať, trebuľka)


Ako na to:
Vypitvané, žiaber zbavené, v studenej vode umyté pstruhy sa osolia, uložia do vhodnej nádoby, podlejú rybím vývarom a uzatvoria (prikryjú) alobalom. Takto upravené pstruhy sa varia asi 10 až 12 minút. Uvarené pstruhy sa vyberú, stiahne sa z nich koža, vložia do nádoby a uchovajú v teple. Vývar sa odparí na polovicu, pridá sa smotana a privedie do varu. Počas varenia sa pridá škrob rozmiešaný v potrebnom množstve studenej vody, dochutí soľou, mletým čiernym korením a krátko sa povarí. Po odstavení sa zamieša horčica (môže sa použiť aj ostrá), pridá bylinková zmes a dobre premieša.
Ako prilohu podávame varené zemiaky.