Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pstruh na spôsob vodníka

Zdieľať

Potrebujeme:

4 pstruhy
400 g údenej slaniny
200 g šampiňónov
2 citróny
soľ
20 g oleja
mleté čierne korenie
mletú štipľavú papriku
8 čerešní
mleté biele korenie
hladkú múku
mletú rascu
2 dl bieleho vína
zeleninu na obloženie


Ako na to:
Z vína, citrónovej šťavy, soli a korenia pripravíme marinádu, potrieme ňou pstruhy a necháme ich cez noc odležať. Múku, rascu, papriku a korenie zmiešame a zmesou obalíme pstruhy. Upečieme ich na oleji do zlatista. Pstruhy vyberieme a dáme na teplé miesto. Vo výpeku opražíme slaninu pokrájanú na hrebienky a šampiňóny pokrájané na plátky. Zeleninu podusíme chvíľu na masle.
Na tanier dáme pstruha, navrch slaninu a čerešne a obložíme ho podusenou zeleninou. Podávame s varenými zemiakmi.