Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pstruh po španielsky

Zdieľať

Potrebujeme:

2 menšie pstruhy
1/2 citróna
2 lyžice oleja
100 g strúhanky
1 strúčik cesnaku nasekaný nadrobno
4 lyžice sherry
čerstvá nasekaná petržlenová vňať
soľ
čierne korenie


Ako na to:
Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odstránime z ohňa a pridáme strúhanku, cesnak a petržlen a dobre zamiešame. Polovicu vzniknutej zmesi dáme na dno pekáča, na ňu položíme pstruhy a navrch posypeme zvyšnou zmesou. Pokvapkáme zvyšnou šťavou z citróna a pečieme v rozohriatej rúre. Po piatich minútach prilejeme sherry. Pečieme ďalších 10 minút, občas podlejeme šťavou.
Podávame s varenými zemiakmi a brusnicovým kompótom.