Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pstruh s mandľami II

Zdieľať

Potrebujeme:

4 pstruhov
2 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžicu strúhanky
50 g masla
2,5 dl bieleho vína
100 g mandlí
1 lyžicu vegety


Ako na to:
Očistené a umyté ryby vysušíme. Mandle varíme asi 5 minút, necháme ich ešte chvíľu namočené a potom ich vylúpneme zo šupky a nakrájame na tenké plátky. Pstruhy zvonku aj zvnútra polejeme citrónovou šťavou, posolíme, posypeme Podravkou a obalíme v strúhanke. Poukladáme ich do maslom vymastenej ohňovzdornej misky, podlejeme vínom, posypeme plátkami mandlí, zakryjeme maslom potretým alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre. Po 15-tich minútach alobal odstránime a pečieme ďalších 15 minút.
Podávame so zemiakmi a varenou zeleninou.