Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pstruh s pečeňovou plnkou

Zdieľať

Potrebujeme:

4 pstruhov
200 g kuracej pečene
50 až 100 g strúhanky
3 strúčiky cesnaku
12 plátkov prerastenej slaniny
1 cibuľu
citrón
soľ
mleté biele korenie
rascu
150 g masla
hladkú múku


Ako na to:
Kuracie pečene pomelieme, zmiešame so strúhankou, osolíme a okoreníme. Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak a vychladnuté primiešame k pečeni. Pstruha osolíme, pokvapkáme citrónom, naplníme pripravenou zmesou a zavinieme do plátkov slaniny. obalíme v múke s rascou a poukladáme na pekáč. Pridáme maslo. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia 20-30 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom a pečivom.