Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Filé zo pstruha s krevetovou omáčkou

Zdieľať

Potrebujeme:

2 stredne veľké pstruhy
100g kreviet (bez krunierov)
Jeden biely jogurt
1 PL majonézy
1 PL kyslej smotany
1 PL kečupu
citrónová šťava
cukor
mleté biele korenie
soľ


Ako na to:
Pstruhy pozdĺžne rozpoľte, odstráňte všetky kosti a opatrne stiahnite kožu. Jednotlivé kusy filé osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónom. Takto pripravené dajte do malého hrnca s parákovovu vložkou a pomaly duste na pare.
Krevetová omáčka:
Zmiešajte jogurt, majonézu, kyslú smotanu, kečup, soľ a malé množstvo cukru. Dobre premiešajte a pridajte očistené krevety.
Vychladnuté uložte na tanier a polejte krevetovou omáčku.