Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pstruh na smotane

Zdieľať

Potrebujeme:

4 pstruhy (po 250 g)
100 g údenej slaniny
4 sladké papriky
3-4 rajčiny
1 kg zemiakov
1 lyžička sladkej mletej červenej papriky
1 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
100-150 ml bieleho vína
1 cibuľa
soľ


Ako na to:
Pstruhy očistíme od šupín, osolíme. Slaninu narežeme na kocky a vysmažíme. Na vytopenej masti osmažíme narezanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky narezanú papriku a rajčiny a dusíme 5 minút. Do leča pridáme očistené, na tenko nakrájané kolieska zemiakov, osolíme, pridáme štipku mletej papriky, masu dáme na pekáč, zakryjeme a dusíme v rúre 50 minút pri 180 stupňoch. Pstruhy potrieme zostávajúcou paprikou a korením, položíme na zmes v pekáči a dusíme 10 minút bez zníženia teploty. Polejeme vínom a dáme ešte na 10 minút do rúry.